Ziua internationala a Dunarii – 29 iunie 2018

Fii activ pentru o Dunăre mai sănătoasă!

În acest an de Ziua Internaţională a Dunării tema a fost „Fii activ pentru o Dunăre mai sănătoasă”. Elevii de la clasele pregătitoare până la clasele a V – a de la şcolile din Galaţi au participat la o prezentare despre scopul şi atribuţiile instituţiei Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, despre tematica admisă de Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunărea şi despre proiectele europene în curs de derulare: „Lucrări pentru reducerea riscului la inundaţii în spaţiul hidrografic Prut-Bârlad” şi „Watman – Sistem Informațional pentru Managementul Integrat al Apelor – Etapa I”

Administraţia Bazinală „Prut-Bârlad” a încheiat parteneriate pentru desfăşurarea de acţiuni (desene pe asfalt, prezentări, competiţie sportivă pe Faleza Dunării, demonstraţii de laborator etc. ) cu ocazia Zilei Internaţionale a Dunării cu următoarele unităţi de învăţământ:

  1. Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” Galaţi – Clasa I şi clasa pregătitoare;
  2. Şcoala Generală Nr.25, Galaţi –Clasa a-2-a;
  3. Şcoala Generală Nr.7, Galaţi – Clasa a-5-a;
  4. Şcoala Generală Nr.9, Galaţi – Clasa a-5-a.

Materiale promoţionale: şepci, sacose de pânză, afişe şi roll-ul cu lucrările din fonduri europene aflate în desfăşurare de Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad şi baloane.

În fiecare an în data de 29 iunie 14 ţări celebrează cel mai important fluviu din Europa, Dunărea. În acest an tema de Ziua Internaţională a Dunării este “Fii activ pentru o Dunăre mai sănătoasă”. Sloganul din acest an ne reamintește nouă oamenilor că depindem în mod vital de apă, de ecosistemele din apă și de cele susținute de apă. Ne reamintește că bunăstarea, viața și sănătatea noastră depind de existența și calitatea surselor de apă și de necesitatea de a le proteja, conserva și de a le folosi într-un mod durabil.

Dunărea înseamnă mai mult decât un fluviu, înseamnă civilizaţie, oportunităţi de dezvoltare, dar şi o garanţie pentru un spaţiu comun, bazat pe cooperare şi împărtăşire de valori.

Ziua Dunarii 2018

DSCN9185

DSCN9167

DSCN9164

DSCN9161

DSCN9153

DSCN17202