Ziua Mondiala a Apei 2022

Luna martie a fost dedicată sărbătoririi Zilei Mondiale a Apei. Organizația Națiunilor Unite a propus ca în acest an tema să fie: ”Apa subterană:  Să facem invizibilul vizibil”.

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad a organizat activități de prezentare online, cu studenții de la Facultatea de Geografie și Geologie și de la Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului, a proiectului ”Lucrări de Reducerea Riscului la Inundații în spațiul hidrografic Prut-Bârlad.” Proiectul a fost prezentat și elevilor de la școlile partenere proiectului nostru de Ziua Mondială a Apei: Școala Gimnazială ”Ion Ghica” și Școala Gimnazială Grajduri, Iași.

Asociația Studenților de la Hidrotehnică Iași au organizat un eveniment unde au reunit liceeni pentru o scurtă prezentare a facultății, dar și a lucrărilor realizate de Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad. În acest context au fost distribuite materiale informative despre proiectul ”Lucrări de Reducerea Riscului la Inundații în b.h. Prut-Bârlad” .

Studenții de la Facultatea de Geografie și Geologie Iași au fost prezenți și la o vizită de studiu la Laboratorul de Calitate a Apei din cadrul Administrației, unde li s-a prezentat și proiectul fazat și au primit materiale informative.

Cu ocazia săptămânii apelor, în data de 21 martie 2022 voluntari de la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad alături de cei de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Iași au ecologizat cursul de apă Bahlui, având ca scop conștientizarea cetățenilor asupra importanței păstrării apelor curate.

Să păstram apele curate!

Activități de Ziua Mondială a Apei