Ziua Mondiala a Apei – 2019

EVENIMENTE ORGANIZATE CU OCAZIA ZILEI MONDIALE A APEI

În fiecare an sărbătorim în data de 22 martie Ziua Mondială a Apei. În acest an, Organizația Națiunilor Unite a demarat campania Apă pentru toți. Nu lăsăm pe nimeni în urma.

Cu aceasta ocazie, Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad prin Sistemele de Gospodărire a Apelor Botoșani, Iași Vaslui și Galați au organizat acțiuni de ecologizare, dar și evenimente în parteneriat cu unitățile de învățământ, unde au fost prezentate aspecte despre importanța apei în natură, proietele (fazarea proiectului – “Lucrari pentru reducerea riscului la inundatii in bazinul hidrografic Prut-Barlad”) pe care le derulează instituția noastră și vizite în Laboratoarele de Calitate a Apei. La nivelul judetului Iași a fost organizată o acțiune de salubrizare pe cursurile de apă Nicolina și Bahlui, unde au participat peste 80 de persoane atât angajați ai Administratiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad și ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Iași, cât și studenți de la Facultatea de Hidrotehnică și Geodezie Iași.

Prin mesajul transmis, în acest an, de Organizația Națiunilor Unite (ONU), cu ocazia Zilei Mondiale a Apei se pune accent pe abordarea crizei mondiale a apei. Astăzi, miliarde de oameni, la nivel Mondial, trăiesc încă fără surse sigure de apă și se depun eforturi susținute pentru ca gospodăriile, școlile, locurile de muncă, fermele sau fabricile să supraviețuiască și să prospere.

Obiectivul 6 al Dezvoltării Durabile include asigurarea disponibilității și gestionării durabile a apei pentru toți până în anul 2030. Prin definiție, acest lucru înseamnă că nimeni nu va fi lăsat în urmă.

DSCN0152

DSCN0175

DSCN0211

DSCN0236

DSCN0248

SGA BT